Следвайте Гласове в Черният петък, или петъкът след Деня на благодарността,

...
Следвайте Гласове в Черният петък, или петъкът след Деня на благодарността,
Коментари Харесай

Черният петък в САЩ тази година е засенчен от инфлацията

Следвайте " Гласове " в 
" Черният петък ", или петъкът след Деня на благодарността, в Съединените щати обичайно дава началото на извършването на покупки за Коледните и Новогодишни празници. Тази година се чакат още по-големи понижения, само че въпросът е потребителите ще бъдат задоволително уверени в икономическите си вероятности, с цел да харчат, написа Франс прес.

Растящата инфлация в най-голямата международна стопанска система през последните месеци хвърли сянка на неустановеност върху тазгодишните празници.
Преди година търговците на дребно бяха изправени пред дефицит на артикули на фона на претрупаните пристанища и затварянията на фабрики поради КОВИД-19. За да се избегне попречване на тази обстановка, тази година те авансово натрупаха складови наличия, което пък ги изложи на риска от презапасяване в миг, когато потребителите свиват разноските си.
През последните месеци търговците реализираха прогрес в освобождението от непотребните складови количества, създавайки удобни условия за ловците на предложения при доста категории артикули, в това число електроника, артикули за дома и облекло, показва Нийл Сандърс, ръководещ шеф на консултантската компания " ГлобълДейтаРитейл " (GlobalData Retail).

Нарасналите разноски за бензин и съществени битови артикули като месо и зърнени храни са проблем в цялата стопанска система, само че не натоварват всички в идентична степен. Хората с най-ниски приходи са наранени най-тежко от по-високата инфлация, показва анализатор на " Мудис " (Moody's).
Стопяване на спестяванията 
Индексът на потребителските цени в Съединени американски щати е на равнище над 8 % на годишна база, което значи, че увеличение на празничните продажби със същия ритъм като стойност ще се равнява на по-малко продадени количества.
Потребителите в Съединени американски щати демонстрираха резистентност през многочислените стадии на пандемията от КОВИД-19, постоянно харчейки повече от предстоящото, даже когато изследванията на потребителските настройки отчитаха, че те са песимистично настроени. Част от аргументите за това събитие бе извънредно високото равнище на спестяванията в миг на ползване, понижено поради коронавирус рестриктивните мерки.
Този буфер обаче стартира да се изчерпва. След като в средата на 2021 година изключителните спестявания доближиха 2,5 трлн. $, през второто тримесечие на настоящата година те понижиха до 1,7 трлн. $, по оценки на " Мудис ".
Потребителите с приходи под 35 000 $ са най-засегнати, като техните изключителните спестявания са се свили с 39 % сред четвъртото тримесечие на 2021 година и средата на 2022 година, съгласно " Мудис ".
Този спад е съпроводен от увеличение на отговорностите по кредитни карти, както демонстрират данни на Управлението за федерален запас. Търговските вериги пък регистрират увеличение на покупките, правени с купони за храна.
Същевременно през днешния ден е и " Денят без покупки " - интернационална самодейност против консуматорството, отбелязвана в Северна Америка, Англия, Финландия и Швеция (макар в някои страни на този мотив да е отдадена съботата след Деня на благодарността). В рамките на самодейността към хората се насочва апел да се въздържат да купуват каквото и да било в границите на 24 часа. Тя е стартирана през септември 1992 година във Ванкувър, Канада, от актьора Тед Дейв като апел към обществото да премисли казуса със свръхпотреблението.
Източник: novini.bg
 
 
 
 
 
24 Ное 2022125023 Ное 202210323 Ное 202220122 Ное 2022138521 Ное 202215620 Ное 2022387КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани24 Ное 202221019 Ное 202275718 Ное 2022226624 Sep 20222952
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР